24.05.2012

PREACUVIOASA MAICA A NOASTRA XENIA


PREACUVIOASA MAICA A NOASTRA, XENIA
24 YENUERYE

XENIA TRAIA IN ROMA SI ERA O FETISHCANA PREACUMINTE SI RAVNICA, INDEMNATA DE ORICE FAPTA SAVARSITA CU PURITATE CATRE O ALTA FAPTA SI MAI BUNA.
LA UN MOMENT DAT CAND A AJUNS LA VARSTA PE CARE OAMENII O CONSIDERA IN FUNCTIE DE CIVILIZATIE SI PERIOADA POTRIVITA, PARINTII SAI-OAMENI CUVIOSI SI NEPRIHANITI DE ALTFEL - AU RANDUIT INCUIATI CUM ERAU, SA O DEA SPRE CASNICIZARE. CAND VIITOAREA SFANTA A AUZIT DE UN ASEMENYA LUCRU INFIORATOR PRECUM ALIPIREA DE BARBAT, A LUAT DRUMU PUSTIEI FUGIND DE ACASA IMPREUNA CU ALTE DOUA SLUJNICE, UNA MAI FECIOARA DECAT CEALALTA. CEA MAI FECIOARA ERA EA TOTUSI.

PLECAND PE MARE A TRECUT CU O CORABIE PRIN ALEXANDRIA SI S=A STABILIT INCELE DIN URMA IN PREAJMA LOCULUI NUMIT: COS. ACOLO IN CETATEA MILASSA, CU AJUTORUL IEROMONAHULUI PAVEL A ZIDIT O BISERICUTA INCHINATA SFANTULUI MARTIR STEFAN, CARE S-A SAVARSIT LA VREMEA LUI IN CHIP VREDNIC DE ORICE CRESTIN, IN MAINILE NECREDINCIOSILOR MEGA-INVIDIOSI.

STRANGAND SI ALTE FECIOARE IN JURUL EI S-A INCUMETAT LA FAPTE DEOSEBITE, DE NEMAIPOMENITA CUVIOSENIE SI INVREDNICIZARE, CARE I-AU PRILEJUIT O MOARTE PIROCLASTICA CU TOTUL DEOSEBITA, CA DAR DE LA DOMNUL NOSTRU PREAINALT: 

IN ZIUA CAND MURI XENIA, PE CERUL INCA SENIN STREJUIT DE MARETUL NOSTRU SOARE, APARU DIMPREJURUL ACESTUIA O FORMATIUNE ASTRALA IN FORMA SFINTEI CRUCI, INCONJURATA DE UN CEARCANE DE LUMINA DIVINA. ACEST ANSAMBLU NEBULANIC APARU AIEVEA TUTUROR CELOR CARE O INSOTEAU PE ULTIMUL SI PRIMUL SAU DRUM. EL  SE DOVEDI FARA INDOIALA UN DAR BINEMERITAT PENTRU PRECUVIOASA XENIA CARE ISI INCHEIASE LUCRAREA CEA BUNA PE PAMANTUL BLESTEMAT CU NECAZURI SI ERA BINE PRIMITA IN CELE DIN URMA LA CERURILE DE-A PURUREA.
 CAND XENIA FU POGORATA IN PAMANT CUNUNA CEREASCA DISPARU SI FECIOARELE CARE O INSOTISERA PE DRUMUL SFINTENIEI SI INFRANARII CONTINUARA FOARTE IMPRESIONATE PE CALEA PREACUVIOSENIEI PANA LA TRECEREA LOR FERICITA CATRE ORASUL DE AUR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

postaţi şi postiţi