01.05.2012

SFANTUL APOSTOL TIMOTEI

 :: 22 YANVARYE ::

POMENIREA SFANTULUI APOSTOL TIMOTEI
UXENICUL SFANTULUI APOSTOL PAWEL

PROVENITU DIN CETATEA LISTRA. TIMOTEIU A INVATAT DREAPTA CALE SUB INDRUMAREA MARELUI SFANT APOSTOL PAVEL, DAR A TRAS INVATATURA MINUNATA SI DE LA SFANTUL IOAN EVANGHELISTUL, UNUL DIN CEI MAI MARI SCRIITORI MISTICI SAU DE CEVA CE S=AR NUMI ASTAZI PE NEDREPT SCI-FI, DIN ISTORIA UMANITATII.

DE FAPT TIMOTEIUS A DEVENIT(NUMIT DE PAVEL IN FAPT) EPISCOP AL EFESULUI DUPA CE PREDECESORUL SAU, MARELE IOAN EVANGHELISTUL FUSESE IZGONITU INSPRE INSULA PATMOS, CA URMARE A UNELTIRILOR OFICIALE ANATEMICE HORROR ALE GROAZNYCULUI IMPARAT DOMITZIAN.

SI PE CAND ERA SI SE INGRIJEA IN SI DE EFES DREPT AL SAU EPISCOP, SFANTUL APOSTOL TIMOTEI VAZU INCHINATORII LA IDOLI, CARE INCA ERAU MULTI IN ACEST ORAS, CA SARBATORESC O OCAZIE DIAVOLEASCA NUMITA KATAGOGYON : PURTANDU-SI IDOLII BLESTEMATI PE VECHIE IN BRATE, CU MASTI SI MACIUCI UMBLAND PE STRADA SI BATAND OAMENI, CETATENI, FEMEI SI CHIAR COPII, PE UNII OMORANDU-I CA SACRIFICIU PENTRU IDOLII LOR FARA VIATA SI FARA PUTERE, IL MANIARA PE TIMOTEI CARE SE SIMTI IMPINS DE DUHUL DOMNULUI IN CUGETUL SAU SA CONDAMNE ACESTE MANIFESTARI PUTREDE ALE SPIRITULUI UMAN CORUPT DE PROPRIILE SALE POFTE SI NEBUNII NEVOLNYCE. 
DIN ACEASTA CAUZA, SFANTUL APOSTOL TIMOTEI FU OMORAT IN BATAIE CU MACIUCILE IDOLESTI, IN PROCESIONALUL AMINTIT MAI SUS.

MAI TARZIU, IN TIMPUL MARELUI IMPARAT CONSTANTIN CREDYNCYOSUL, MOASTELE SFANTULUI TIMOTEI APOSTOLUL SI EPISCOP AL EFESULUI, FURA ADUSE LA CONSTANTINOPOLE DE CATRE ARTEMIE DUXUL PENTRU A FI ASEZATE IN BISERICA SFINTILOR APOSTOLI, FOR EVER.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

postaţi şi postiţi