04.08.2012

CUVYOSUL NOSTRU PARYNTE XENOFONT, SOATSA SA MARYA SI FYY LOR, ARCADYE SI YOANESS

!! GIF REVIVAL !!

******* 26 IANUARIE *******

POMENIRYA CUVIOSULUI NOSTRU PARINTE XENOFONT + 

Iată că viaţa şi povaţa cuviosului Xenofont din Constantinopol ne arată încă o dată cum Domnul prin mila lui cea mare a întors omul de pe calea sa deşartă - căutător al cunoaşterii naturaliste şi ştiinţăi potrivnice Adevărului - direct înspre curăţia strâmtă şi minunată a zdrenţelor călugăresci:

Om cucernic în inima sa dar un pic cam flamboyant în stilul de viaţă, Xenofont a decis să îşi trimită tinerii săi fii în Beirutul Feniciei, pentru deprinderea de bune obiceiuri şi cât mai diverse cunoştinţe. Spre groaza sa, află după scurt timp că nava pe care se îmbarcaseră scumpii săi fii a pierit, distrusă grav de o furtună năpraznică. Xenofont refuză să accepte dispariţia odraslelor sale de pe faţa pământului/mării, se încinge cu sandale de cursă lungă şi îşi ia nevasta în cea mai serioasă expediţie a vieţii sale/lor: recuperarea fiilor pierduţi. 
Mare le este bucuria lui Xenofont şi Mariei când îşi află fii nevătămaţi la Ierusalim, îmbrăcaţi în straie monahiceşti. Semnul ceresc este evident inevitabil - Xenofont decide că este timpul să îşi reînnoiască destinul, călugărindu-se cu tot cu nevastă-sa.

Fiind buni ascultători de Domnul şi îndemnaţi numai către fapte bune nenumărate, membrii acestei fericite familii au continuat să facă minuni şi să îndrepte ce era de îndreptat, fiind plăcuţi Domnului până când a venit vremea să se mute la ceruri.X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

postaţi şi postiţi